Stamboom Stijnis generatie 3

Afstammelingen van
Hermann Steenken

Voor het laatst bijgewerkt op 22 juli 2020.

    Derde generatie    

3.1 Johann Steenken, zoon van Hinrich Steenken is geboren omstreeks 1572 te Jaderkreuzmoor (D) en aldaar, ten hoogste 49 jaar oud, overleden vóór 1621.
Hij trouwde met Hille ?? omstreek 1608. Hille is geboren in het jaar 1570 ergens in de streek Wesermarch (D). Ze is op 59-jarige leeftijd overleden in 1629 te Jaderkreuzmoor (D).

Ze kregen samen het volgende kind:

4.1. [M] (i) Otto Steenken is geboren omstreeks 1610 in Jaderkreuzmoor (D).

De plaats Jaderkreuzmoor ligt in het gebied Wesermarsch. De betekenis van -moor en -marsch laat zich raden. Het gebied was in de middeleeuwen één groot drassig moeras. Het riviertje de Jade zorgde voor de afvoer van overtollig moeraswater.
Net als in de Nederlandse polder Krimpenerwaard zorgde verkaveling en de aanleg van sloten en weteringen ervoor dat het gebied droger werd. Hierdoor onstonden er kleine nederzettingen van boerderijen in het gebied en is de veeteelt er gaan floreren tot op de dag van vandaag. Eén van die nederzettingen van toen draagt de naam Jaderkreuzmoor.


Het gebied wordt redelijk goed bezocht door campeerders. Een veel geziene nering is het uitbaten van een melkhuisje. Daar zijn er velen van in de streek en ze zien er allemaal hetzelfde uit. Deze staat in Jaderkreuzmoor.

Stamboom Stijnis generatie 3

Extrene links:

WieWasWie.nl

GaHetNa.nl

FamilySearch.org